donderdag 29 januari 2015

Zoeken naar de pot met goud....

Hoe een Facebook post tot iets verrassends kan leiden....Gisteren postte ik een project waar ik aan bezig was (je leest het goed "was"), een witte vintage top. Allerlei randjes en kralen maken de top, een topje van "nu"maar dan in retrolook :)

Een Facebook vriendin, een begenadigd zangeres, en lerares, zag mijn post, en was er meteen helemaal weg van. Ze vroeg of ik ook poncho's had, en die heb ik niet in de collectie, maar stuurde haar een voorbeeld van een omslagdoek, die ik wel heb. Na een korte berichtenuitwisseling, kwamen we overeen, dat ik voor een poncho ga maken, met lurex en kralen. Zo kwam van het één, het ander, en voor ik het wist, liep ik in de stad, wind en regen trotserend, met een bol wol, haastig in een plastic zakje gepropt (in de prachtigste kleuren) uit mijn eigen collectie, teneinde er een mooie lurex draad bij te zoeken. Maar dat viel letterlijk vies tegen.

We hebben in onze aloude en mooie stadje Hoorn, 2 handwerk winkels, wat op zich al bijzonder is, want ze zijn zo goed als uitgestorven. Binnentredend in het walhalla, met de prachtigste breiwol en mooiste strengen en bollen katoen, schappen vol boeken, liep ik schoorvoetend naar de dame achter de toonbank, met wild en verregend haar. Ik keek haar "wazig"aan (geen ruitenwissertjes op de brillenglazen) en vroeg wat een bolletje kostte. De dame antwoordde op minzame toon, ondertussen mij aan het monitoren van top tot teen, dat een bol (!) € 7,25 was, met daarop 100 meter. Sodeju !
De roepende goud-en zilverschat, achter de toonbank, verwaterde door mijn bril tot "veels te dure bolletjes garen", dat ging hem niet worden. Ik vroeg de statige dame opnieuw iets, en mondjesmaat, op mijn aangeven, ging ze nog even de moeite doen om het bakje met klosjes meebreigaren te inspecteren. Maar de kleur die ik wilde, zat er niet bij. Dat moest uit Denemarken komen, en zou wel 6 weken duren, en dan moesten ze een hele tray bestellen, en dat zat er volgens voorlopig even niet in, te zien aan haar blik en het ietwat zurige antwoord. Onverrichter zake liep ik de winkel uit, ik weiger om € 7,25 te betalen voor een piepklein bolletje.

Bij de tweede handwerkzaak, heb ik uiteindelijk een bolletje meegenomen, iets goedkoper, met meer meters, maar waarom in vredesnaam, zijn deze winkels zo duur ? In deze tijd, en waar mensen echt wel op de portemonnee moeten letten, mag het het wel allemaal iets goedkoper, of zijn handwerk winkels de "haute couture"in hobbyland ?

Ik ga in ieder geval nog op snor naar een goedkoper lurex garen, er zal vast iets te vinden zijn, iemand suggesties voor me ?

Laat je reactie hieronder achter, ik lees ze graag !


 Haak/Breiwol Handwerk Verkoopoutlet

Geen opmerkingen: