maandag 2 maart 2015

DE trolleyterreur van de Huishoudbeurs!Waarschijnlijk zijn een aantal lezers vast op de HHB geweest, oftewel de Huishoudbeurs. Het jaarlijkse evenement, met vele leuke stands en gratis spulletjes en hapjes. Daar zou je voor je plezier heen moeten gaan, toch ?

Als jongere vrouw, in de jaren '70, ben ik een aantal malen geweest op de Huishoudbeurs, en verwonderde me er toen al over, waarom dames zo uit hun dak kunnen gaan van de daar aangeboden spullen.  Het betrof toen veelal huishoudelijke gagdets, wat je als manager van het huishouden nodig scheen te hebben. Wat ik dan wel weer leuk vond, waren de standwerkers, die hun waren aanprezen, en gebruiksvoorwerpen demonstreerden, op een dusdanige manier, dat je het wel moest kopen. Thuis in de keuken, bleek het toch niet zo handig als het leek, en kon je het ding rechtstreeks de prullenbak in flikkeren. Na een paar bezoeken, was ik genezen van het ellebogenwerk, gesjouw met een halve dode boom, in een plastic tasje, en het gevoel van "volgens mij heb ik mijn dag verspild".

Inmiddels heb ik zelf een dochter, en zij had vorig jaar het lumineuze idee, dat we naar de Huishoudbeurs zouden moeten gaan. Ik probeerde het haar met klem af te raden, maar helaas, mijn waarschuwingen werden in de wind geslagen, en het bezoek werd gepland. Ik had een stille hoop, dat er na dertig jaar, inmiddels wel iets veranderd zou zijn, en het een hip en leuk evenement zou zijn.

Op de heenweg, als haringen in de ton, samengepakt in de trein, vol met kwebbelende vrouwen, windjacks en trolley's, had ik al een slecht voorgevoel. En dat voorgevoel werd waarheid, toen we de grote hallen betraden. Ik dacht, dat ik in een slecht scenario van een film was terechtgekomen, schreeuwende vrouwen, die elkaar verdrongen voor balies, met gratis hapjes, standhouders die plastic zakken naar de hysterische menigte slingerden, zonder te kijken naar wie.  Een kop koffie was niet te betalen, als je er al een kop kon bemachtigen. En het allerergste, de trolley terreur! Overal karretjes, die werden meegesleept, en zaten volgestouwd met de verworven "schatten". Je was nergens veilig, voor de trolley's, je kon voor geen meter lopen, of liever geen centimeter, vanwege de trolley's. Overreden, aangestoten, omgestoten, opzij geduwd, als je even wilde kijken, het was een bezoeking.

Mijn dochter is genezen, voorgoed genezen van de huishoudbeurs, en van de trolleyterreur.

Geen opmerkingen: