woensdag 25 februari 2015

Wilde Plannen voor een Summer Ibiza Shawl

Wilde Plannen voor een Summer Ibiza Shawl 

Helemaal tof, ik kwam deze omslagdoek in, mijn nogal uitgebreide media bibliotheek tegen! Deze omslagdoek gaat zeker op mijn wensenlijstje om te maken. Ik vind hem prachtig. 

Dit patroon stond in het beroemde magazine Duplet. Wat is Duplet? Dat is een tijdschrift met freeform modellen en patronen, die allemaal met hand zijn uitgeschreven, en zelf zijn ontworpen. En dat zijn allemaal de meeste mooie dingen! Ik wist niet wat ik zag, toen ik het voor het eerst onder ogen kreeg. Iets van "hoge school"haken en handwerken. 

Ik ga op mijn Pinterest account en Google + community nog meer mooie patronen en foto's plaatsen. Mits je dit leuk vindt, kan je jezelf altijd aanmelden. 

Of dit blog natuurlijk volgen via Google plus

Super mooie Hippie Ibiza Gehaakte Omslagdoek
Hippie Ibiza Omslagdoek
Prachtig Vestje! 




Ik heb hier ook een patroon van, dit ga ik vanavond nog even plaatsen. Laat me weten of hier interesse voor is....

Ik zal ook nog mooie freeform patronen gaan verzamelen, persoonlijk heeft dat mijn grote interesse. 


Happy Crafting! 




zaterdag 21 februari 2015

Vinden jullie het erg dat ik géén Primark fan ben ?

Vinden jullie het erg dat ik géén Primark fan ben ?

Ik heb er weer een uiterst teleurstellende shop ervaring bij, kan ik jullie mededelen. Mijn dochter wilde graag naar de winkel van Primark in Zaandam. Vol goede moed, en zin in deze shopping trip, stapten we in de auto. We hadden geluk en konden snel een parkeerplaats vinden, vlakbij het kleding “walhalla”, genaamd de Primark (volgens de insiders dan).
Als je deze winkel binnenstapt, word je overweldigd door indrukken en met name de indruk “rommelig”…Ik keek een paar keer om me heen, om mezelf even goed te oriënteren, en begonnen maar bij de herenafdeling. Dat zag er redelijk geordend uit, en ze hadden wel een aantal aardige dingen voor mijn zoon. Daarna was uiteraard de schoenenafdeling aan de beurt, en werd aan een grondig onderzoek onderworpen door “I love shoes” Sylvia. Na wikken en wegen, werden een paar ballerina’s in de tas gestopt, om een paar keer aan te trekken, zijn ze best genoeg. 
De schrik sloeg me om het hart, toen we de afdeling dameskleding aanschouwden van bovenaf…..Wat een horror, en wat een chaos, en wat een rotzooi! Er lag heel veel op de grond, of over de rekken heen gegooid, daardoor al beschadigd, verschrikkelijk. Op zich viel het met de drukte wel mee, dus we waagden een poging, en worstelden de volgestouwde rekken door, met kleding. En meer dan dat kan ik het niet noemen…Het heeft de vorm van kleding, daar blijft het dan ook bij, maar het is het allemaal “net niet”. Mijn dochter heeft dan 2 jeans gekocht, haarspeldjes en elastiekjes, en daar bleef het bij. Ik heb niet kunnen slagen bij deze winkel, er was niets in dit enorme pand, waar ik als vrouw “hebberig”van werd. Persoonlijk vindt ik het een "gehypte"winkel, iets leukers, kost gewoon de prijs die je bij vergelijkbare winkels zal betalen. T-shirts voor € 3,00 vind je overal. 
Primark hanteert en profileert zichzelf met “markt prijzen”, echter op de markt kan je toch echt veel leukere dingen kopen, voor dezelfde prijs, en vaak ook nog van betere kwaliteit. Voor de fashionista’s , slagen voor een must have doe je niet bij Primark, maar wel op de markt of een webshop, zoals www.casj.nl.  
Kom je niet op een markt ? Ik geef echt een dringend advies om dat toch eens te doen, je zal aangenaam worden verrast, door de kramen, die er toch wel uitspringen, door de enkele stuks, en geen massaal geproduceerde kleding verkopen. Een bezoekje aan de Pekmarkt in Amsterdam Noord is zeker de moeite waard. 
De mevrouw met een kledingzaak, die mensen met een Primark tas niet in haar winkel wil hebben, heeft een puntje (waarschijnlijk een stylish modezaak) , maar of dat het wijs is ? Wie zal het zeggen, ik laat het liever aan de mensen zelf over, waar en wat zij kopen. Ik kies ervoor om niets in een dergelijke winkel te kopen, en die keus maak ik zelf. Voor de hele jonge meiden, zitten er wel aardige dingen bij.
Voorlopig duurt het wel even voordat wij weer naar deze winkel gaan…..





zondag 15 februari 2015

Work in Progress Southbay Poncho !!!

Laat ik, om te beginnen, zeggen, dat ik nog nooit eerder met een patroon heb gewerkt, dat eigenlijk ook niet leuk vindt, omdat ik het liefste vanuit mijn fantasie iets laat ontstaan. Maar ik kon het liefste mens van Nederland, niet weigeren, om mij onder te dompelen in de wereld van de Southbay Poncho. Mijn ervaring met patronen lezen is dus nihil, maar na wat studeren, dacht ik het ei van Columbus te hebben ontdekt. Met veel enthousiasme, de door mij met zorg uitgezochte breiwol klaargelegd, en huppekee, aan de slag. Dit heb ik sneller geschreven, want het viel het toch nog even vies tegen...

Ik heb het tot vier maal aan toe, uit moeten halen, of ik kwam niet goed uit, of ik had een steek vergeten. Patronen zijn "zo niet mijn ding". Gelukkig is het toch goed gekomen, de aanhouder wint, zeggen ze dan.

Ik heb al een proefje laten zien, aan de toekomstige eigenaresse van de poncho, en ik kreeg de indruk dat zij het mooi vond. Als het eindresultaat er is, zal ik een nieuw bericht maken.



Vraagje, wat zijn jullie aan het maken ? Schroom niet om een foto te posten of in mijn groep!